Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Arbetsmarknad

Utbildningar, stöd och aktiviteter för dig som är arbetssökande

Folkuniversitetet ger dig ökade möjligheter att kunna söka och få ett arbete. Vi har uppdrag för arbetsförmedlingar, kommuner och företag på ett stort antal orter i Sverige. Vi hjälper dig att nå ut på arbetsmarknaden.

Vi har en bred, lokal förankring över hela Sverige och känner till arbetsmarknadens förutsättningar och det lokala näringslivets behov av kompetens.Vi är vana vid att våra deltagare är olika och har olika förutsättningar, vissa har akademisk utbildning och lång arbetslivserfarenhet medan andra kanske inte har haft ett jobb förut eller saknar fullföljda gymnasiestudier. Folkuniversitetet har genom coachning och handledning lett tusentals deltagare vidare till jobb eller studier.

 • Utbildning och stöd på din ort

  Arbetsmarknadsutbildningar och stöd för dig som är arbetssökande. Yrkesinriktade utbildningar som stärker dina möjligheter att få ett arbete. Folkuniversitetet har arbetsmarknadsutbildningar inom allt från IT och försäljning till möbelrestaurering.

 • Kontakttolk

  Du kan utbilda dig till kontakttolk via Arbetsförmedlingen. Som kontakttolk tolkar du mellan enskilda personer och representanter för myndigheter.

 • Korta vägen

  Korta vägen vänder sig till dig som är utlandsfödd akademiker med akademisk examen eller minst tre års akademiska studier från hemlandet. Utbildningen ökar kraftigt dina chanser att få ett arbete inom ditt yrke. Den förbereder dig också för högskolestudier om du behöver komplettera din utbildning.

 • Stöd och matchning

  Stöd och matchning på Folkuniversitetet ökar kraftigt dina chanser att få ett arbete inom ditt yrke! Det är en tjänst för dig som behöver ett individuellt stöd i att hitta ett jobb som passar dig. Du får en handledare som hjälper dig att få ett jobb som matchar din kompetens och dina intressen.

 • Yrkes- och studieförberedande moduler (YSM)

  Utbildningen Yrkes- och studieförberedande moduler (YSM) ger kompetenser för fortsatta studier eller anställning med ett innehåll som är anpassat efter dina behov. Efter avslutad utbildning ska du ha två konkreta studie- eller yrkesval.

 • Fler aktiviteter för arbetssökande

  Fler utbildningar och stöd för dig som är arbetssökande.

© 2018 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Personuppgifter, GDPR Organisationsnummer