Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
kontakttolk

Kontakttolk, Dalarna

Att arbeta som kontakttolk är långt ifrån att bara kunna två språk. Det innebär också att ha insikt och kunskaper kring de ämnen samtalet kretsar. Att arbeta som kontakttolk innebär att tolka mellan individ och myndigheter eller annan offentlig verksamhet.

Relaterad information

För att passa som tolk krävs god allmänbildning, snabbhet, flexibilitet, stor koncentrationsförmåga och naturligtvis mycket goda kunskaper i de språk som det ska tolkas mellan. Viktigt att tänka på är att man som tolk ofta arbetar under stress, har oregelbundna arbetstider och har tystnadsplikt. Arbetsgivare kräver utdrag ur belastningsregistret inför en anställning.

Hur söker du?

Du kontaktar din lokala arbetsförmedling som gör en bedömning om du kan söka utbildningen. Innan anvisning kan ske kontaktar din handläggare tolkutbildningen med dina kontaktuppgifter. Du blir sedan kallad på ett informationsmöte gällande tolkutbildningen, där du bland annat får information om hur antagningen går till. Tolkutbildningen kommer att lämna en rekommendation till din handläggare utifrån tester och intervjuer, handläggaren fattar sedan beslut om anvisning. 

Krav

Gymnasiebetyg i svenska och mycket goda kunskaper i det aktuella tolkspråket både skriftligt och muntligt. Gymnasiekompetens, svensk eller motsvarande från annat land. Bosatt i Sverige i minst fem år för att du ska ha god kännedom om våra samhällsstrukturer.

Omfattning

Utbildningen är på heltid. Den innefattar en förberedande del på 2-4 veckor och en arbetsmarknadsutbildningsdle på 25 veckor.

Kontaktinformation:

Telefon: 023-140 90

maria.rostock@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer