Sök Meny

Yrkeshögskola i Karlstad

Vill du jobba med att trygga svensk energiförsörjning och samtidigt minska dess negativa miljöpåverkan? Då ska du söka till Yh-utbildningen Drifttekniker kraft- värmeproduktion.

Relaterad information

Efterfrågan på driftekniker är stor i branschen och nästan alla våra studenter har jobb direkt efter examen. Du kan till exempel jobba på fjärrvärmeverk, biobränslepannor eller sodapannor inom processindustrin.

Du får teoretiska kunskaper och färdigheter blandat med praktik ute på olika branschföretag, de som tillsammans med oss tagit fram utbildningen. På så sätt får du spetskompetens inom ett specifikt yrkesområde, som redan nu är efterfrågad och kommer att vara det under de närmaste åren. Kort sagt - här får du får kunskaper, kompetens och erfarenheter som leder till ett jobb.

Ansökan till utbildningen har öppet för sen ansökan till och med 26 augusti 2018.
Välkommen in med din ansökan!

Lämna in sen ansökan

Du som lämnat in en komplett ansökan den 15 maj har fått besked via yh-antagning.se om du antagits till utbildningen eller inte. Senast den 4 juli måste du ha tackat ja till din plats, annars förlorar du den.

Du som lämnar in en komplett sen ansökan innan den 26 augusti får besked om antagning via yh-antagning.se efter den 28 augusti.

Utbildningen startar i augusti 2018, 2019 och 2020.

Vad gör jag som drifttekniker?

Är du nyfiken på vad yrkesrollen innebär och vilka karriärmöjligheters som finns? Häng då med på företagsbesök!

Enstaka kurser

Nu kan du läsa enstaka kurser på Yrkeshögskolan i Karlstad.

Besök oss

Du är alltid välkommen att besöka oss. Du får träffa våra lärare som visar dig skolans lokaler och berättar mer om utbildningen. Vi finns på Älvgatan 3 i Karlstad. Ring gärna innan och meddela att du vill komma på besök.

Har du frågor?

Kontakta
010 5161811
yh.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila