Sök Meny
Intervju med Olga

”Studier utan stress via Skype.”

Olga C. M ville ha mer tid till sina studier i svenska och studera på ett effektivare sätt. Hon var nöjd med de kurser hon tidigare hade gått, men mycket tid gick åt till att resa till och från kursen. För att få mer tid över så valde Olga att gå en kurs via Skype.

Relaterad information

Kan du berätta lite om hur en kurs via Skype går till?
− Vi har lektioner två gånger i veckan. Då läser vi olika texter och pratar om dem efteråt. Vi lär oss även grammatik genom olika övningar. Det som är bra med Skype är att vi både kan se och höra varandra och skriva meddelanden om vi behöver förklara något lite extra. Eftersom vi är en liten grupp på bara sex elever så får var och en mycket tid att prata, vilket gör det lättare att lära sig språket.

Hur är din lärare?
− Min lärare, Stefania Stefanidou, är jättebra. Hon är väldigt trevlig och hennes lektioner är både intressanta och roliga.

Vad hade du för mål med kursen?
− Att förbättra min svenska, båda grammatiskt och muntligt, på ett effektivt sätt. Jag känner att jag har uppnått målet och är nöjd både med kursen och vad jag har lärt mig.

Har du några tips till andra som är intresserade av att gå en kurs via Skype?
− För att få en bra upplevelse av kursen så behöver man en bra internetuppkoppling. Det är också viktigt att ha en tyst plats hemma så att man kan delta utan att bli störd.

Vad är ditt nästa steg nu när du är färdig med den här kursen?
− Jag vill fortsätta att lära mig svenska! Jag kommer att gå en ny distanskurs via Skype.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Sista minuten-kurser

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Till sista minuten-kurserna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners