Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

3D-printing för nybörjare

3D-printing för nybörjare

Välkommen till en inspirerande kväll där du får lära dig mer om 3D-printing! Vi håller en introduktionskurs på tre timmar, med fokus på att få en grundläggande förståelse för 3D-printtekniken och med möjlighet till att ta hem en egen 3D-printad modell.

Mål

Efter kursen har du fått en grundläggande förståelse för 3D-printtekniken med möjlighet till att ta hem en egen 3D-printad modell.

Målgrupp

Du är nyfiken och intresserad på att komma igång med 3D-printing.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.

Innehåll

Vi inleder workshopen med en kort introduktion av vad 3D-printing är och inom vilka områden det används. Efter inledningen går vi igenom hur man förbereder en 3D-modell för utskrift och visar hur man använder 3D-printern.

Material

Du tar med dig din egen laptop till kursen. Innan kursstart får du ett mail med en länk till den kostnadsfria programvara som vi kommer att använda oss av och som du behöver installera på din laptop.

Kursledare

Design och konstutbildningar på universitet i Europa har gett Helena kunskap inom form, design, modellering och CAD. Hon har varit verksam på Arkitektkopia, Konstfacks industridesignlabb och på företag i Amsterdam med fokus på 3D-utskrifter, där hon främst arbetat med bygg och arkitekturmodeller samt olika typer av prototypframtagning.

Med kunskap och arbetserfarenhet från Umeå universitet och GE har Linus Ginsburg bred kunskap från många olika 3D-tekniker. Han har arbetat länge med FDM-, SLS- och SLA samt PolyJet 3D-skrivare. Linus brinner för Industridesign och har varit aktiv på både Makerspace Stockholm och FabLab i Umeå.

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
15 nov 2018
Slutdatum
15 nov 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
26 dagar
Tider
To 18:00 - 21:15
Studietimmar
2
Tillfällen
1 st
Arr nr.
967530
Platser kvar
Ja
Pris
1 075 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners