Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Fashion workshop, modefotografering, helgkurs

Fashion workshop, modefotografering, helgkurs

Kursen ger grundläggande vägledning i hur du tar modebilder mot bakgrund av bl.a. ljussättning och bildkomposition.


Kursen är en workshop i modefotografering och hålls av en erfaren modefotograf som är internationellt publicerad: Anna Ósk Erlingsdóttir. Vi studerar inspirationsbilder och arbetar ute med modell on-location. Mycket egen fotografering, därefter tar vi upp bilderna i ett bildbehandlingsprogram.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig ta bilder med ett unikt uttryck av människor i olika miljöer med fokus på att återge plagget och modellen. Det är bra med grundläggande kännedom om kamerans funktioner. Vi rekommenderar förkunskaper motsvarande digital fotografering grund och fortsättning eller motsvarande.

Mål
Du får tips på hur du kan bli mer kreativ och medveten som modefotograf. Vi ser på modefotograferingens olika sitautioner samt hur du tar arrangerade bilder ute.

Innehåll
Vi ser på tips för motiv i rörelse, avstånd, ljusförhållanden, teknik, komposition, ljus och färg. Dagsljusfotografering med modell ute beroende på väder.

Arbetssätt
Undervisningen bedrivs i form av självständigt praktiskt arbete under handledning blandat med teoretiska genomgångar. Ta med din egen kamera. Viss bildredigering förekommer på kursen därför bör du använda en digitalkamera. Vi arbetar med modell under ledning av Anna Ósk Erlingsdóttir som är en erfaren modefotograf.

Litteratur/material
Tag med din egen digitala systemkamera och instruktionsbok.

Kursledare
Anna Ósk Erlingsdóttirs bilder har visats upp i National Portrait Gallery i Australien och på Mercedez Benz Fashion week 2 år i rad samt en bild på International Festival of fashion in Cannes nu i sommar. Anna har haft utställningar i Reykjavik Museum of Photography på Island och föreläsning om bilder i National Museum på Island och på fotoskolor i t.ex. Australien, Sverige och Island. Annas bilder har blivit publicerade över hela världen, t.ex. USA, Australien, Island, Asien osv. Anna har regelbundet bilder på Vogue Italias hemsida och har även haft framsidan flera gånger.

Utvecklingsmöjligheter
Gå vidare med digital fotografering fortsättning och sedan med mer gestaltande aspekter av foto väljer du t.ex.analog fotokonst, portfolio eller fotografisk gestaltning. Vi har också specialinriktade kurser med fokus på till exempel cyanotopi, streetfoto, bildbearbetning i Lightroom, Photoshop eller funktionsinriktad foto, t.ex. porträttfoto eller ljussättning i studio. Vi har också en heltidsutbildning i fotografi som är CSN-berättigad som KKV-utbildning: Förberedande fotograf med möjlighet att arbeta processinriktat under ett helt år.

Länkar

Kursledare

Anna Ósk Erlingsdóttir

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
27 okt 2018
Slutdatum
28 okt 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
38 dagar
Tider
Lö 09:00 - 16:00
Sö 09:00 - 16:00
Studietimmar
16
Tillfällen
2 st
Arr nr.
959508
Platser kvar
Ja
Pris
2 495 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!