Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Berättande foto - steg 2

Berättande foto - steg 2

Fortsätt utveckla dina tekniska färdigheter och din berättarteknik. Det här är en fortsättningskurs för dig som vill utveckla samt utmana din kreativa förmåga och bli en ännu bättre fotograf!

Förkunskaper

Foto nybörjare eller motsvarande grundkurs.

Mål

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla dina kunskaper inom foto och som redan är bekant med din kameran och dess funktioner. Kursens mål är att utforska berättartekniker och det kreativa fotograferandet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper men vill utveckla dina färdigheter inom fotografering. Fokus ligger på att få mer kännedom om bildkomposition och hur man på olika sätt kan skapa känsla i bilderna. Du är väl insatt i hur du hanterar din kamera när det gäller menyer och funktioner men vill fortsätta experimentera med de olika inställningarna. Störst utbyte av kursen får du med en systemkamera eller en mer avancerad kompaktkamera.

Kursinnehåll

Kursen riktar in sig på berättande foto och att utveckla ditt personliga bildspråk. Vi härmar ljussättning från gamla kända målningar, bygger egna effektfilter, arbetar med bildserier och att berätta en story med en vs flera bilder samt hur man aktivt kan leda in betraktaren på det sätt du vill få din bild tolkad på. Vi diskuterar och tittar på era uppgifter ihop varje vecka för att se hur olika resultat man får ut från samma uppgift. Det utvecklar ditt egna bildspråk. Mellan lektionerna får du olika, (frivilliga) fotografiska uppgifter som du löser på egen hand.

Undervisningsform

Undervisningen bygger på samtal i grupp om olika bilder och bildidéer. Vi lägger även mycket tid på återkoppling och redovisning av olika valda teman. Vi avsätter även tid för fotografering utomhus.

Material

Ta med egen kamera, har du stativ, ta gärna med det.

Ledare:

Angelica Peterson har en kandidatexamen i mediegestaltning och har frilansat inom foto och retusch på bland annat på tidningar och utställningar. Hon har undervisat i foto och bildbehandling under flera år.

Länkar

Kursledare

Angelica Peterson
Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Bokning

Plats
Kvarngatan 34, 60240 NORRKÖPING
Kursstart
27 mar 2018
Slutdatum
1 maj 2018
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
36 dagar
Tider
Ti 19:10 - 20:40
Studietimmar
12
Tillfällen
6 st
Arr nr.
918038
Platser kvar
Ja
Pris
1 100 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senioruniversitetet i Norrköping

Senioruniversitetets aktuella program