Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Framtiden bland stjärnorna?

Framtiden bland stjärnorna?

Större raketer och bättre teleskop har tagit stjärnor och planeter närmare oss än någonsin tidigare. Vad har vi att vänta av framtiden?

Ska vi kolonisera Mars? Kommer vi att hitta utomjordingar? När ska vi förstå mörk materia? Rymden har fascinerat oss sen antiken. De senaste årens vetenskapliga genombrott och snabba tekniska utveckling kan göra tidigare spekulationer till verklighet. Men varför är rymden så viktig för oss? Vad ska vi ha den till?

Dagens banbrytande forskning möter drömmarna om framtiden

Upplev vetenskap bortom formler och avhandlingar. I en tid av falska nyheter och informationsbubblor bjuder vi in våra vardagshjältar - forskarna som tar reda på hur det egentligen ligger till. I Kunskapsklubben får du kvalitetssäkrad kunskap från våra universitet och högskolor, och träffar nya bekantskaper i oväntade sammanhang.

Föreläsare

Maria Sundin är astrofysiker vid Göteborgs Universitet. Hon studerar stjärnor och galaxer, och har medverkat i en mängd tv och radioprogram.

David Dunér är professor i idé- och lärdomshistoria vid Lunds Universitet. Han undersöker bland annat varför vi bryr oss så mycket om möjligheten till liv på andra planeter

Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist och författare. Hon är extra fascinerad av hur forskning kan förändra samhället, och hon kommer att leda kvällens samtal.

Praktisk information

Anmälan är individuell.

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Maria Månsson
maria.mansson@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Södergatan 15, 25225 HELSINGBORG
Kursstart
20 nov 2018
Slutdatum
20 nov 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
3 dagar
Tider
Ti 17:00 - 19:00
Studietimmar
2
Tillfällen
1 st
Arr nr.
969742
Platser kvar
Ja
Pris
145 kr

Södra folkhögskolan i Helsingborg

Inte läst färdigt gymnasiet? På Södra folkhögskolan i Helsingborg formar vi din utbildning tillsammans.

Ansök här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev