Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

När politiker blir PR-konsulter och lobbyister

När politiker blir PR-konsulter och lobbyister

Skandalerna i upphandlingar och politiska kampanjer har varit många de senaste åren. När Sverigedemokraterna vände i frågan om vinster i välfärden var detta konsekvensen av en medveten lobbystrategi i Svenskt Näringsliv. I Sverige har vi sett en utveckling där lobbyismen spelat en central roll för att ekonomiska intressen kommit att påverka politiska beslut. Och svängdörrarna mellan politiken och PR-branschen har glidit fram och tillbaka: politiker har blivit PR-konsulter och lobbyister, och ibland vänt tillbaka till politiken.

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Vi hoppas att du förstår.

Forskarna Ester Pollack och Sigurd Allern har kartlagt lobbyismens utveckling i dagens Sverige. Vad har svängdörrarna betytt? Vilka intressen får gehör i den politiska sfären idag? Vilka konsekvenser får detta för politiska beslut och progressiva reformer?

Ester Pollack är docent i journalistik vid Stockholms universitet och forskar om medier och brott, politiska skandaler i de nordiska länderna och lobbyism och tankesmedjor i Norden.

Sigurd Allern är professor em i journalistik vid Universitet i Oslo och forskar om journalistik, källor och källkritik, PR-byråer, skandaler och politisk kommunikation.

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
11 apr 2019
Slutdatum
11 apr 2019
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
22 dagar
Tider
To 18:00 - 19:30
Studietimmar
2
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
980731
Platser kvar
Ja
Pris
0 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners