Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Hopp och förtvivlan, tankar i en föränderlig värld

Hopp och förtvivlan, tankar i en föränderlig värld

Välkommen till Framtidsakademin! Anneli Ekblom, universitetslektor vid Uppsala universitet, föreläser om erfarenheter från historiska och nutida exempel på samhällsrörelser för att skapa samhällelig rättvisa och miljövård.

Mellan hopp och förtvivlan – tankar i en föränderlig värld

Anneli Ekblom är universitetslektor vid Institutionen för arkeologi och antik historia vid Uppsala universitet. Hennes forskning befinner sig i gränslandet mellan miljöhistoria, historisk ekologi och arkeologi med fokus på social-ekologisk dynamik och hållbarhet.Hennes föreläsning den 23:e oktober ger perspektiv på vår inställning till dagens problem och deras eventuella lösningar.

I människans tidsålder - höstens tema för Framtidsakademin

Det sägs att vi lever i en ny geologisk era: Antropocen - människans tidsålder. Namnet antyder att människans aktiviteter nu globalt påverkar jordens ekosystem, klimat och jordskorpa på ett sätt som leder till stora globala förändringar i förutsättningarna för livet på jorden. Är detta ett hjälpsamt begrepp? Och hur kan vi som människor förhålla oss till denna nya era? Detta diskuterar vi under höstens framtidsakademi. Välkommen!

Var, när och hur?

Föreläsningarna äger rum på Uppsala stadsbibliotek, i Mallas sal. Gratis och öppna för alla!

Framtidsakademin är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, CEMUS, en del av Centrum för hållbar utveckling vid Uppsala universitet och Uppsala stadsbibliotek. Syftet med samarbetet är att sprida aktuell forskning till intresserade människor utanför universitetets väggar. Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Välkommen att diskutera framtidens frågor med dagens forskare!

Har du frågor?

Kontakta
Karin Östman Modig
karin.ostman-modig@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Svartbäcksgatan 17, 75375 UPPSALA
Kursstart
23 okt 2018
Slutdatum
23 okt 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
3 dagar
Tider
Ti 18:00 - 19:00
Studietimmar
1
Tillfällen
1 st
Arr nr.
965400
Platser kvar
Ja
Pris
0 kr

Nyhetsbrev