Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Akvaponik

Akvaponik

Går du också och funderar om akvaponi kan vara något för dig? Tilltalas du av tanken på fisk och växter i symbios? Sluta fundera och pröva istället!

Akvaponik är ett hållbart matproduktionssystem som kombinerar konventionellt vattenbruk (odling av akvatiska djur såsom fisk, skaldjur eller alger i bassänger) med hydroponik (odling av växter i vatten) i en symbiotisk miljö. Denna kurs ger dig grundkunskaper som gör att du ska kunna komma igång med akvaponik på egen hand.

Målgrupp

Den här kursen är för dig som vill börja odla akvaponiskt eller vill fördjupa dina kunskaper i ämnet. Det spelar ingen roll om du vill odla inomhus med lampor, eller om du vill odla utomhus med hjälp av solen. Detta är en grundkurs, inga förkunskaper behövs.

Mål

Genom att blanda terori med praktiskt arbete ska du som kursdeltagare få förkunskaper och självförtroende att börja bygga och ta hand om ett alldedes eget akvaponisystem.

Innehåll
  • Grundförutsättningarna
  • Nitrifikationscykeln
  • Fiskar
  • Plantor
  • Bakterier
  • Material
  • "Rules of Thumb"
  • Bygg och konstruktion
  • Daglig skötsel
Arbetssätt

Vi applicerar vad vi lär oss i teorin i den praktiska verkligheten. Kursen består av tre tillfällen: onsdag 14/11 18.30-21.00, lördag 17/11 10.00-15.30 och onsdag 21/11 18.30-21.00 Den första och den sista träffen är främst teoretiska, men på den mittersta träffen får vi pröva praktiskt arbete.

Kursmaterial

Kursledarens eget material blandas med gratis litteratur från internet.

Kursledare

Jens Björkqvist "Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime; teach a man aquaponics and he feeds the whole village." Läs mer om Jens Björkqvist

Har du frågor?

Kontakta
Harriet Alvin
harriet.alvin@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Norra Allégatan 6, 40317 GÖTEBORG
Kursstart
14 nov 2018
Slutdatum
21 nov 2018
Antal veckor
2 veckor
Tid kvar till startdatum:
24 dagar
Tider
On 18:30 - 21:00
Lö 10:00 - 15:30
Studietimmar
11
Tillfällen
3 st
Arr nr.
956843
Platser kvar
Ja
Pris
1 250 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!