Sök Meny
Konst- och kulturskolor

Skolor inom konst och kultur

Här hittar du våra skolor med längre utbildningar inom konst, musik och kultur. Utbildningarna är förberedande för högre studier eller leder direkt till yrkesarbete.

På alla skolorna finns utbildningar som berättigar till studiemedel. 

Konst- & kulturutbildningar

Konst- & kulturutbildning

Många av skolornas utbildningar är så kallade Konst- och kulturutbildningar, en utbildningsform som står under överinseende från Yrkeshögskolemyndigheten.

Animationsakademien

På Animationsakademiens utbildning Animation och Experimentfilm lär du dig att bli en filmskapare med animation som verktyg. Du hittar oss vid Telefonplan i Hägersten strax utanför Stockholm.

Arkitekturskolan STHLM

Arkitekturskolan STHLM ger dig en ettårig utbildning inom arkitektur, inredning, landskap, färg och form samt aktuella programvaror. En bra språngbräda för dig som vill studera på högskola.

Art College

Art College i Göteborg erbjuder heltidsutbildningar, terminsbundna utbildningar men framförallt kurser inom det estetiska fältet.

FIDU

FIDU står för Förberedande Industridesignutbildning och har varit verksamma sedan 1999. Vi har sedan starten förmedlat hundratals elever till olika designhögskolor i Sverige, Norge, Danmark och andra delar av världen. FIDU finns numer i Örebro.

Fotoskolan STHLM

När Fotoskolan startades 1962, var det utifrån att bilden skulle vara i fokus. Det är den fortfarande! Vi har kurser för alla, från nybörjare till yrkesverksamma fotografer. Genom våra två yrkeshögskoleutbildningar utbildar vi för yrken inom den fotografiska branschen.

Gotlands Tonsättarskola

Gotlands Tonsättarskola är en studiemedelsberättigande konst- och kulturutbildning. Den enda högskoleförberedande skolan i Norden som är specialiserad på enbart komposition. Drygt 90 % av våra studerande som söker sig vidare till någon av musikhögskolornas kompositionsutbildningar blir antagna.

Konstskolan

Vill du utveckla ditt konstnärliga skapande? Behöver du arbetsprover för att söka vidare till högskola för att bli konstnär, designer eller grafisk formgivare? På Konstskolan i Stockholm får du grundläggande kunskaper och möjlighet att hitta just ditt uttryckssätt.

KV Konstskola

Vi hjälper att utveckla dig inom konst, design och arkitektur i alla former. Vårt mål är att utbilda och vägleda dig till en framtid inom ditt estetiska område. Vi ger en bred grund för att du längre fram ska kunna välja just ditt spår. KV konstskola tar dig vidare!

Lunds Konst/Designskola

På Lunds konst/designskola utvecklar vi konst, design och arkitektur i alla former.

Modeskolan STHLM

Välkommen till Modeskolan STHLM - en perfekt start för dig som planerar en framtid inom mode, textil och design. På Modeskolan STHLM lär du dig hantverket och förbereder dig inför högskolestudier inom det textila området.

Silversmide & Smyckesdesign

Är du intresserad av att skapa egna smycken och föremål i silver och andra metaller? På utbildningen Silversmide & Smyckesdesign i Stockholm får du hantverkskunskaper i smide och formskapande - en bra grund för dig som vill gå vidare inom yrket eller studera på design- eller konsthögskola.

Skara Skolscen

Skara Skolscen är en teaterskola med en treterminers högskoleförberedande scenisk utbildning, som förbereder dig på de krav som ställs på professionella skådespelare.

Vadstena Sång och Pianoakademi

Välkommen till Vadstena Sång och Pianoakademi! Vi erbjuder en tvåårig studiemedelsberättigande heltidsutbildning inom sång och piano. 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila