Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Animationsakademien

Väck liv i fantasin - Animationsakademien

På Animationsakademiens utbildning Animation och Experimentfilm lär du dig att bli en filmskapare med animation som verktyg. Vi finns vid Telefonplan i Hägersten.

Utbildningen är tvåårig och studiemedelsberättigad och ger dig kunskap i animationens grunder såväl som en genomgång av ett antal olika animationstekniker. Allt från traditionell handtecknad animation till stop-motion med dockor och cut out teknik, samt datorbaserad animation för 2D och 3D. Du får även praktiska kunskaper i redigering, ljudläggning samt tillverkning av animationsdockor.

I kombination med animationsundervisningen arbetar vi med filmiskt berättande i vidare bemärkelse. Du får lära dig skriva manus och rita storyboard och du blir coachad i hur en regissör tänker och arbetar. Under det andra året får du specialisera dig på det område du är särskilt intresserad av och med hjälp av handledning färdigställa ditt slutprojekt - oftast i form av en egen animerad kortfilm.

Skolan ligger vid Telefonplan – ett kreativt centrum med fokus på design och konstnärlig verksamhet.

  • Animation och experimentfilm har sin avslutningsvisning den 2 juni på Biograf Tellus, Vattenledningsvägen 46, T-bana Midsommarkransen. Första visning är kl.17:00 och den andra är kl.19:00.

    Avslutningsvisning 2017

    Animation och experimentfilm har sin avslutningsvisning den 2 juni på Biograf Tellus, Vattenledningsvägen 46, T-bana Midsommarkransen. Första visning är kl.17:00 och den andra är kl.19:00.

  • REX Animation Film Festival gick av stapeln den 13-16 oktober 2016. Animationsakademien höll workshops för skolklasser och fyra filmer var nominerade till REX Student Rewards.

    Animationsakademien på REX

    REX Animation Film Festival gick av stapeln den 13-16 oktober 2016. Animationsakademien höll workshops för skolklasser och fyra filmer var nominerade till REX Student Rewards.

Viktiga datum och tider

Toggle module

Utbildning 2017/19: 4/9 2017- 7/6 2019
Schemalagd studietid: Mån-fre

Toggle module

Följ oss

Toggle module
Facebook

Animationsakademien

Fler utbildningar inom foto/film

Toggle module

Samarbetspartners

Toggle module

REX Animationsfestival

Natur & kultur