Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Smedjan

Om skolan

Vår charmiga smedja ligger i ett eget enplansträhus med anor från 1600-talet. Byggnaden vätter mot den lummiga "Spökparken" på Drottninggatan 116 A.

Vi kan erbjuda en välutrustad silversmedjesverkstad bestående av två arbetsrum för bänkarbete, där varje elev har en egen plats med tillgång till lödutrustning. Vidare har vi ett gemensamt rum för materialförflyttningar och formning av metall. Denna yta är utrustad med en stor variation av smidesjärn samt fyra stora lödplatser och syrabad med utsug. Kort sagt - här finns allt för att din skaparlust och kreativitet ska få utrymme!

I anslutning till våra lokaler finns Folkuniversitetets hus på Kungstensgatan 45. En trappa ned i huset hittar du också vårt trevliga kafé, Folkan. Där serveras lunchbuffé, kaffe, te, kalla drycker, smörgåsar, fikabröd med mera. Vill du hellre ta med egen mat kan du värma din måltid i elevköket.


Tillhör Folkuniversitetetet

Förutom ett stort utbud av kurser inom det kreativa och konstnärliga området, driver Folkuniversitetet även nio estetiska skolor - bland dessa Silversmide & Smyckesdesign. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.

Viktiga datum och tider

Toggle module

Nu har vi fyllt våra platser men du kan fortfarande ansöka om en reservplats.

Läsåret 2017/18: 4/9 2017 - 8/6 2018
Schemalagd tid i verkstad/ateljé: mån-ons
Eget arbete/studietid: tor-fre

Välkommen med din ansökan till reservplats!

TILL ANSÖKAN

Film ReDesign 2016

Toggle module

Samarbetspartner

Toggle module

logo silververket

Vad kan du göra efter utbildningen?

Toggle module

Följ oss

Toggle module
Instagram

@silversmideochsmyckesdesign

Facebook

Silversmide & Smyckesdesign

Kurser på deltid

Toggle module