Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningen på Skara skolscen

Utbildningen

Skara Skolscen är en teaterutbildning på tre terminer á 20 veckor, 60 veckor totalt som avslutas med en slutproduktion. En arbetsdag vid skolan omfattar vissa dagar tiden kl. 8.30 till 21.00.

Skara skolscen är en konst- och kulturutbildning

Konst- och kulturutbildningar är en ny eftergymnasial utbildningsform i Sverige. (läs mer här: MYH - Konst--och-kulturutbildningar/)

Utbildningarna ska förbereda för vidare studier på konstnärliga högskolor (som scenskolor och andra teaterutbildningar) och leda till ett yrke inom det konstnärliga eller kulturella området eller bidra till att bevara eller utveckla kulturarvet. 

 

Eleverna har rätt att söka studiemedel från 1 juli det år de fyller 20 år. Du har även möjlighet att söka ett merkostnadslån hos CSN för undervisningsavgiften. Det studiemedel & lån du söker faller under gymnasienivå och kategorin A2. 

Man är berättigad till 80 veckor studietid av förberedande yrkeshögskoleutbildningar eller eftergymnasiala utbildningar under kategorin A1 & A2. Tänk på att om du har läst på en utbildning som faller under dessa kategorier innan kan din kvot vara dragen. Var noga med att undersöka på Mina Sidor hos CSN. 

Ansöker & läser om studiemedel gör du på CSN - Konst & kulturutbildningar. 

Har du ytterligare frågor om studiemedel kan du kontakta CSN direkt på telefon 0771-276000.

 

Följande kurser ingår i utbildningen:

I skolans verksamhet ingår även offentliga föreställningar och publikmöten av mångahanda slag, alltifrån lyrikstunder på biblioteket till uppsökande barnteaterverksamhet. Givetvis integreras samtliga teknikämnen i scenframställningsarbetet. 

Utbildningen

Toggle module

Relaterad information

Toggle module

Kursplan (PDF)

Terminsindelning (PDF)