Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny

FIDU

FIDU står för Förberedande Industridesignutbildning och har varit verksamma sedan 1999. Vi har sedan starten förmedlat hundratals elever till olika designhögskolor i Sverige, Norge, Danmark och andra delar av världen. FIDU finns numer i Örebro.

Utbildningen är 1-årig (40 veckor), den är en studiestödsberättigande, så kallad Konst- och kulturutbildning med statlig tillsyn och statsbidrag. Det är inga kursavgifter för denna utbildning.

Vi är en välkänd aktör i branschen och chansen att du träffar någon av våra tidigare elever på en designhögskola eller i yrkeslivet är väldigt stor!!! I snitt antas ca. 90% av våra studerande till vidare studier på designutbildningar inom Sverige och utomlands. I år har våra studerande antagits till bl.a. Umeå Designhögskola, Konstfack, Lunds Tekniska Högskola, Mittuniversitetet, Instituto Europeo di Design, m.fl.

Det här gör vi på FIDU

Som studerande på FIDU får du prova olika tankar och tekniker för att utröna om design är ditt framtida yrkesområde. Du får också skapa massor av material för ansökan till designhögskolorna. Genom stegvis ökad svårighetsgrad, kombinerat med intensiv träning i olika moment (teckning, måleri, kroki, foto, data, m.m.), växer din insikt och kunskap. Arbetet sker efter hand alltmer självständigt.

Fakta om Folkuniversitetet

Vi är en av Sveriges största utbildningsanordnare. Folkuniversitetet är ett idéburet, icke-vinstdrivande studieförbund grundat av universiteten. Vi finns på ca 100 orter i Sverige och är en av de största leverantörerna mot Arbetsförmedlingen. Överskott återinvesteras i verksamheten. Det gör att vi kan lägga alla resurser på att säkerställa din väg mot arbete eller utbildning!

  • Utbildningen

    Ämnet design är väldigt brett och omfattar alla typer av material och produktionsmetoder. Idag används ordet design om artefakter, arkitektur, grafik, konstruktioner, elektronik, events, mat och dryck m.m.

  • Ansökan

    Ansökningstiden för läsåret 2018/2019 slutar den 31 maj 2018. Det går bra att skicka din ansökan även efter ansökningstiden slut. Vi behandlar sena ansökningar i mån av lediga utbildningsplatser.

  • Bildgalleri

    På FIDU berättar vi gärna i bilder och MÅNGA bilder har skapats hos oss genom åren.

Här finns FIDU

Toggle module

Drottninggatan 38, 702 22 Örebro, Sverige