Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Maskörskolan

Ge berättelsen ett ansikte

Utbildningen Maskering för teater, film och TV är inställd läsåret 2017/2018.

Som maskör skapar du karaktärer inom teater, film, reklam, tv eller foto med hjälp av bland annat smink, mask och hår. Maskörens arbete är en del av hela föreställningar och produktioner. På Maskörskolan lär du dig grunderna inom det spännande masköryrket.

Kontakt med och kunskap om branschen är viktigt och detta genomsyrar utbildningen. Masköryrket är ett kreativt hantverk som kräver såväl konstnärlig ådra som fingerfärdighet och samarbetsförmåga. Med hjälp av olika hantverksmetoder tillverkar du peruker, friserar skådespelarens eget hår, gör karaktärssminkningar, tillverkar lösa delar och lösa masker med mera. Efter avslutad utbildning har du lärt dig en mängd tekniker, har förståelse för masköryrket och kan söka vidare till högskola eller praktik. 

Maskörskolan förbereder dig inför studier på högskola. Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.

  • Maskörskolans gör sin slutvisning torsdagen den 26/5 kl. 17-20, som en del av Vår utställning i vilken fem av Folkuiversitetets Konst-och kulturutbildningar ingår.

    Maskörskolans slutvisning 2016

    Maskörskolans gör sin slutvisning torsdagen den 26/5 kl. 17-20, som en del av Vår utställning i vilken fem av Folkuiversitetets Konst-och kulturutbildningar ingår.

Galleri

Toggle module

Följ oss på Facebook

Toggle module
Facebook

Maskörskolan

Samarbetspartners

Toggle module
Logo Ben Nye
Toggle module
Mapont_logo