Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Grundläggande kurser

Grundläggande kurser

Nedan finner du några av de kurser på grundläggande nivå som erbjuds hos oss. För uppdaterad information om exakt vilka kurser som kommer att starta under den perioden du ska läsa, vänligen besök Vuxenutbildningens hemsida.

Matematik, grundläggande nivå (ger gymnasiebehörighet)
Kursen innehåller bl.a. taluppfattning och tals användning, Algebra, Geometri, Sannolikhet och statistik, Samband och förändring, Enkla matematiska modeller och hur de kan användas i olika situationer. Strategier för problemlösning med och utan digital teknik i vardagliga situationer och inom olika ämnesområden. Värdering av valda strategier och metoder.

Svenska, grundläggande nivå (ger gymnasiebehörighet)
Kursen innehåller bl.a. samtal och sammanhängande talat språk. Strategier för att lösa språkliga problem, till exempel med hjälp av omformuleringar, frågor och förklaringar. Språklig säkerhet när det gäller till exempel uttal, intonation, fasta språkliga uttryck och satsbyggnad, för att skapa tydlighet, variation och flyt. Bearbetning av egna och andras muntliga och skriftliga framställningar.

Svenska som andraspråk, grundläggande nivå (ger gymnasiebehörighet)
Undervisningen i kursen svenska som andraspråk inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå syftar till att eleven utvecklar kunskaper i svenska, omvärldskunskaper samt tilltro till sin förmåga att använda språket i olika situationer och för skilda syften. Eleven ska ges möjlighet att, genom språkanvändning i funktionella och meningsfulla sammanhang, utveckla en allsidig kommunikativ förmåga.

Kurser

Toggle module
Toggle module

Olskroksgatan

Toggle module

Olskroksgatan 32, 416 66 Göteborg, Sverige

Grupp, flex eller distans?

Toggle module