Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Språkpraktik Hifab

Michael om sin språkpraktik

– På kontoret, hade jag ofta chans att tala med flera anställda och lära känna Hifabs aktivitetsspektrum. En rutin som jag aldrig har upplevt på någon arbetsplats är morgonyogaklasser.

Under våren 2016 genomförde Michael Fredrich sin Språkpraktik hos Hifab i Göteborg. Här beskriver Michael sin tid hos hifab:

Mellan den 18de april och den 30de juni 2016 deltog jag som språkpraktik vid Hifab. Hifab är ett projektledningsföretag i Göteborg. Två dagar i veckan gjorde jag praktik på Hifab.

Min mentor var Christer Friman. Christer är en mycket erfaren besikningsman. Under min tid på Hifab deltog jag på olika byggmöten. Det var väldigt lärorikt och nyttigt. Jag har rest mycket runt om i Göteborg och Mölndal och besökte många platser. Till exempel var jag i Mölndal i Mölndal byggmöte för den nya Mölndal Center. Under denna tid kunde jag se framsteg i byggandet av olika byggprojekt och lärde mig mycket om Sveriges arbetsmiljöer. Mycket intressant var också olika godkännanden av flera sjukhus i Mölndal och Göteborg.

Bland de mest intressanta projekten är utan tvekan den centrala Göteborg, det större projektet "Stadsutvecklingsområde Skeppsbron" där jag också fick delta i flera besiktningar och byggmöten. Här kunde jag studera interaktionen mellan klienter, entreprenörer och olika experter.

Mina dagar på Hifab började vanligtvis i Göteborg Hifab-kontor som ligger i Gamla Stan. Arbetsmiljön samt personalen var trevliga. På kontoret, hade jag ofta chans att tala med flera anställda och lära känna Hifabs aktivitetsspektrum. En rutin som jag aldrig har upplevt på någon arbetsplats är morgonyogaklasser.

Jag har lärt mig mycket om processerna i byggbranschen och min svenska har blivit mycket bättre under min tid på Hifab.

Språkpraktik (VFL)

Toggle module

Michael om sin språkpraktik

Toggle module

Kadri om sin språkpraktik

Toggle module

Film om kursplan för sfi

Toggle module

Film om kursplan för sfi - textad version

Toggle module

Tidigare sfi-elever ger tips!

Toggle module