Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
VA-projektör, Umeå

VA-projektör

UMEÅ. Tillgången till friskt vatten är avgörande för ett långsiktigt hållbart samhälle. Som VA-projektör är du hett eftertraktad på arbetsmarknaden och har möjlighet att jobba med spännande projekt och ny teknik både i Sverige och utomlands. Utbildningen till VA-projektör ger dig kompetenser inom CAD, projektledning, certifiering BAS P/U, arbete på väg 1-3 a, entreprenadjuridik och VA-projektering.

VA-projektör

Fakta

Arbetsmarknad
Nya investeringar i infrastrukturen, pensionsavgångar och ändrade upphandlingsvillkor leder till att behovet av VA-projektörer ökar markant. Enligt branschorganisationen Svenskt Vatten måste minst 1 200 personer rekryteras inom den kommande tioårsperioden. Genom att utbilda dig till VA-projektör får du en eftertraktad yrkesprofil och goda möjligheter till anställning hos entreprenörer och konsulter men också hos kommuner. En framtida arbetsgivare kan vara företag som Ramböll, WSP, Tyrens, Sweco eller Sigma Civil.

 

Sista ansökningsdatum:
15 maj 2018
Utbildningsstart:
10 september 2018
Omfattning:
400 yh-poäng, 2 år
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
20
Antal veckor LIA:
24
Efter utbildningen kan du arbeta som:
VA-projektör
VA-konsult
VA-konstruktör

En fantastisk möjlighet för våra studerande är att det från och med juni 2017 - juni 2019 ges möjligheten att genomföra sin LIA (Lärande i arbete) i valfritt EU-land. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus som möjliggör detta.

Lärande i arbete (LIA)
Under utbildningens 3 LIA-perioder (24 veckor) jobbar du i skarpt läge på olika arbetsplatser. Under LIA-perioderna utvecklar du dina teoretiska kunskaper i praktiken och skapar kontakter som leder till jobb.

Krav på särskilda förkunskaper
Godkänt betyg/E i Matematik B/ Matematik 2a/2b eller 2c eller godkänt betyg/E i Bygg och anläggning 1 och 2 eller motsvarande kunskaper
Godkänt betyg/E i Svenska B/ Svenska 2/ Svenska som andraspråk 2 eller motsvarande kunskaper

Ansök till VA-projektör i Umeå här

Kontaktinformation:

Telefon: 090-711457

mathilda.idhult@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

VA-projektör

Toggle module

VA-projektör - din nya karriär

Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer