Sök Meny
Björn

Björn Pettersson berättar

Björn berättar om utbildningen Hälso- och Sjukvårdssekreterare, som numera heter Medicinsk sekreterare.

Maj 2018

Berätta lite om din väg från augusti 2011 fram till idag. 

I december 2011 tog jag examen och har sedan dess arbetat som medicinsk sekreterare. Är idag anställd på vårdcentralen i Vansbro.

Jag träffade en del andra elever när jag arbetade i landstingets resurspool efter min examen. Jag hoppade runt på ganska många olika kliniker på lasarettet i Falun och träffade många sekreterare där. Nu är jag LIA-handledare på min arbetsplats och träffar elever när det är aktuellt att någon ska ha LIA-placering här. Utöver det har vi haft en elev som vikarierat hos oss i slutet av sin utbildning.

Att jag påbörjade den här KY/YH utbildningen har betytt väldigt mycket för mig, jag trivs enormt bra med mitt arbete och jag trivdes väldigt bra redan på utbildningen. Jag gick lite på magkänsla när jag sökte in till utbildningen, då jag inte hade någon riktigt tydlig bild av arbetet innan jag började. Såhär i efterhand känns det som att jag hittat rätt.

Björn intervjuades redan i augusti 2011 och då såg det ut så här:

 

Vi vill gärna veta vad våra deltagare tycker om oss och ställde därför lite frågor till Björn Pettersson som går KY-utbildningen Hälso- och Sjukvårdssekreterare.

Hur hittade du till oss på Folkuniversitetet?
Jag fick upp ögonen för Folkuniversitetet på internet. Jag hittade hälso- och sjukvårdssekreterarutbildningen som jag fastnade för och ansökte till.

Vilken kurs/utbildning har du gått?
Jag ska börja tredje och sista terminen på hälso- och sjukvårdssekreterarutbildningen i Falun till hösten.

Vilken nytta tror du att du kommer att ha av den här kursen/utbildningen?
Jag tror att jag kommer ha stor nytta av utbildningen. Då utbildningen är väldigt yrkesinriktad hoppas jag att jag ska kunna hitta arbetsmöjligheter som sekreterare inom sjukvården när jag är färdig med utbildningen.

Hur ser du på Folkuniversitetet som utbildare?
Jag tycker utbildningen känns toppen. Bra lärare och bra upplägg, utbildningen lägger stor vikt vid praktik och lärande i arbete vilket jag tycker är jättebra. Ett plus också att det ges möjlighet till att studera delar av utbildningen på distans om man behöver.

Kan du tänka dig att gå någon mer utbildning hos FU?
Javisst, utifrån mitt intryck av den här utbildningen skulle jag mycket väl kunna tänka mig att gå någon mer utbildning hos Folkuniversitetet. Dock hoppas jag på att jag ska kunna hitta arbetsmöjligheter som läkarsekreterare efter examen och då vill jag förstås arbeta med det.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

1 juni 2017: Första kullen Medicinska sekreterare har tagit examen!

Examensarbete, vårterminen 2017