Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Tandsköterska, Linköping

Tandsköterska, Linköping

Som tandsköterska arbetar du i ett serviceyrke med mycket patientkontakt och tillsammans med tandläkare och tandhygienister ingår du i ett tandvårdsteam. I dagsläget utbildas det inte nog många tandsköterskor för att täcka det växande behovet av nyrekryteringar som finns över hela landet och utsikterna till jobb efter utbildningen är mycket goda. Ansökan till hösten 2018 är stängd.

Tandsköterska

Tandsköterska

På tre terminer har du en komplett yrkesutbildning!

Som tandsköterska har du flera olika arbetsuppgifter. Du assisterar vid undersökningar och behandlingar av patienter. Du kan komma att få arbeta självständigt med ett preventivt arbete kring munhygien och tandhälsoinformation. Tandsköterskorna ansvarar för mycket av patientkontakten genom att ta emot samt boka in kunder. I det dagliga arbetet ingår användandet av teknisk utrustning, datorer, sterilisering av instrument och ett ständigt miljö- och kvalitetsarbete på arbetsplatsen samt administrativt arbetet så som journalföring. 

Sista ansökningsdatum:
Ansökan är stängd
Utbildningsstart:
Augusti 2018
Behörighet:
Allmän behörighet och särskilda förkunskaper
Omfattning:
325 yh-poäng, 1,5 år
Studietakt:
Heltid
Antal platser:
25
Antal veckor LIA:
16
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Tandsköterska

Är du intresserad av utbildningen? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till nästa kursomgång.

Innehåll

Utbildningen är på heltid under tre terminer. Du läser en rad intressanta ämnen som Oral hälsa, Munhålans och tändernas anatomi, Teamtandvård och Vårdhygien och smittskydd. Under varje termin finns en LIA-period inplanerad då du befinner dig ute på en tandvårdsklinik för att träna dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Stor regional efterfrågan

Utbildningen sker i tätt samarbete med Folktandvården i Region Östergötland och privattandvården.

”För Folktandvården Östergötland är det viktigt med en regionalt förankrad utbildning till tandsköterska. Här har vi störst chans att tillgodose vårt behov i framtiden. Att delta i ledningsgruppen ger oss möjlighet att påverka utformning av kompetenskrav och framtagning av kurserna så att studenterna är väl förberedda för arbete hos oss.”
Cecilia Wiberg, HR-Chef region Östergötland

”Jag sitter som representant i styrelsen för en lokalavdelning av Privattandläkarna som är en branschorganisation för privata tandvårdsföretag. Vi har sett att våra medlemmar har mycket svårt att hitta och rekrytera kompetens som tandsköterska. Därför är vi med och tar initiativ till den här typen av utbildning”
Patric Renström, tandläkare

Vad innebär yrkeshögskoleutbildning?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform. Alla yrkeshögskolans utbildningar svarar mot en konkret efterfrågan på arbetsmarknaden och drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningen är avgiftsfri och du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN)

Kontaktinformation:

Telefon: 08-789 42 00Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

© 2018 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Personuppgifter, GDPR Organisationsnummer