Sök Meny
Folkuniversitetet söker projektledare/marknadskommunikatör med webbfokus

Projektledare och marknadskommunikatör med webbfokus, Stockholm

Folkuniversitetets förbundskansli söker dig som vill fortsätta utveckla vår webbplats till ett nav för marknadskommunikationen. Du kommer även att projektleda andra typer av marknadsaktiviteter. Välkommen med din ansökan senast den 26 augusti 2018.

Relaterad information

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som produktägare för folkuniversitetet.se kommer du att ha det långsiktiga helhetsansvaret för att webbplatsen leder till de effekter vi vill uppnå. Du är beställare av webbutveckling i stort och smått och tar fram strategier och förankrar dem i organisationen.

Du ansvarar för att införa metoder för att kunna förstå användarna och följa upp hur de använder webbplatsen. Du har också ansvaret att jobba med hur besökarna hittar. Det täcker allt från optimering mot externa sökmotorer till att jobba med hur man hittar på vår webbplats.

Du kommer också att ansvara för varumärkesundersökningar och andra typer av målgruppsinsikter som grund för vår marknadskommunikation. Du bidrar i arbetet med riktlinjer kring marknadskommunikation och kommer att vara projekt-/produktionsledare av gemensamma kommunikationsprojekt.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk eller annan eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet.
  • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av operativt arbete med ett marknadsorienterat perspektiv på webb och webbutveckling med fokus på användbarhet, sökmotoroptimering och webbanalys.
  • Erfarenhet som projektledare och beställare av framförallt digital kommunikation.
  • Erfarenhet av strategiskt arbete inom webb och marknadskommunikation.
  • Stor förståelse för kundupplevelsen och sambandet mellan webb och övriga kanaler för marknadskommunikation.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha mycket god samarbetsförmåga, integritet och ett stort intresse för verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi värdesätter de kvalitéer som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Om Folkuniversitetet
Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund utan vinstintresse. Vi bedriver folkbildning och vuxenutbildning och utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi finns över hela landet.

Folkuniversitetets förbundskansli arbetar övergripande för Folkuniversitetets fem regioner med bland annat policyfrågor, kommunikation, omvärldsbevakning och gemensamt utvecklingsarbete. På förbundskansliet arbetar tretton personer varav fem personer inom kommunikationsenheten. Förbundskansliet har sina lokaler ett stenkast från Humlegården i centrala Stockholm.

Som medarbetare på förbundskansliet förväntas du kunna arbeta självständigt och strukturerat. Du är lösningsfokuserad och har mycket god samarbetsförmåga. Bland dina närmaste kollegor finns innehållsansvariga och tekniskt ansvarig förvaltningsledare, och du kommer att ha daglig kontakt med kollegor runt om i landet. Du rapporterar till kommunikationschefen på förbundskansliet.

Anställningsform
Heltid. Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2018-08-26 i form av CV och personligt brev via vår e-rekrytering. Urval till intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden.

Vid frågor kontakta:

Gabriella Eriksson (kommunikationschef), 08-679 29 59, gabriella.eriksson@folkuniversitetet.se

Facklig representant:

Fredrik Korsan-Bengtsen, Unionen, 08-679 29 68, fredrik.korsan-bengtsen@folkuniversitetet.se

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila