Sök Meny
Utbildningsledare svenska som främmande språk, Göteborg

Utbildningsledare svenska som främmande språk, Göteborg

Folkuniversitetets kursavdelning i Göteborg erbjuder kurser, längre utbildningar och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande, hälsa och hållbar utveckling. Vi är också testcenter för IELTS, Cambridge och Swedex. Nu söker vi en utbildningsledare som ska arbeta med svenska som främmande språk. Sista ansökningsdag 13 augusti.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig!

Tjänsten

Vi söker nu en utbildningsledare som ska arbeta med det växande ämnesområdet svenska som främmande språk.

Att arbeta som utbildningsledare innebär att du har ansvaret för den operativa ledningen inom ditt verksamhetsområde. Det innebär i praktiken följande:

  • I samråd med verksamhetschef ansvarar du för att utveckla, planera och genomföra våra kurser i svenska som främmande språk.
  • Ansvar för rekrytering och ledning av den pedagogiska personalen.
  • I samråd med verksamhetschef ta fram budget och prognos för ämnesområdet.
  • Ekonomisk uppföljning av kurserna.
  • Ansvar för kursernas marknadsföring och försäljning.

Vi har kurser på alla nivåer dag- och på kvällstid större delen av året.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning, har studerat svenska som främmande språk på universitet eller högskola och har pedagogisk insikt. Det är meriterande om du också har erfarenhet av att ha undervisat i svenska som främmande språk.

Vi förutsätter att du har ett stort intresse för språk och i synnerhet svenska. Du bör ha lätt för att leda och samverka med många olika typer av människor, såväl internt som externt. Du är välformulerad i tal och skrift och organiserar ditt arbete på ett strukturerat sätt. Vi ser gärna att du också är allmänbildad, kulturintresserad och har breda intresseområden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning på 100 %. Tillträdesdag snarast möjligt.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-08-13 via vår e-rekrytering. Vi kommer att efterfråga referenser i ett senare skede. Intervjuer kommer att genomföras löpande.

För mer information
Kontakta verksamhetschef Ulrika Andersson Meijer, ulrika.meijer@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Ing-Marie Blomström, Unionen 031-10 65 41, im.blomstrom@folkuniversitetet.se
Emelie Bernhardsson Vennberg, SACO 0500-78 90 69, emelie.vennberg@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

Har du frågor?

Kontakta
Ulrika Andersson Meijer
ulrika.meijer@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila