Sök Meny
Cirkelledare svenska som främmande språk, Malmö/Lund

Cirkelledare svenska som främmande språk, Malmö/Lund

Vi söker nu cirkelledare till folkbildningens öppna kurser i svenska på kvällstid. Du undervisar vuxna deltagare i grupper om 10-19 personer i Folkuniversitetets centralt belägna lokaler i Malmö och Lund. Ansök senast den 28 oktober.

Relaterad information

Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten.

Vi söker nu cirkelledare till folkbildningens öppna kurser i svenska på kvällstid. Du undervisar vuxna deltagare i grupper om 10-19 personer i Folkuniversitetets centralt belägna lokaler i Malmö och Lund mellan 17.30 och 20.30, två till fyra kvällar i veckan. Våra deltagare är motiverade och kurserna håller ett högt tempo. Kurserna är utformade utifrån Gemensamma Europeiska Referensramen för Språk (GERS) och vi erbjuder kurser på alla nivåer, från A1 till C1. Du kan också komma att undervisa på kurser som är mer nischade, tex med fokus på grammatiska moment, uttal, konversation, skrivande, svenska för asylsökande etc. Timanställning och lön efter avtal. Omfattningen på uppdraget kan variera från 6 till 16 timmar per vecka och varierar även över tid. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till kvällstid på vardagar.

Din kompetens och bakgrund

Vi vill att du talar och skriver svenska på modersmålsnivå. Du bör ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och du har erfarenhet av att undervisa vuxna. Det är avgörande att du har mycket god kunskap om det svenska språket och att du kan omsätta detta i undervisningssituationen. Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala medier och digital pedagogik i din undervisning. Som lärare är du en viktig källa till kunskap om hur vardagsliv och samhälle fungerar i Sverige. Du behöver därför ha goda kunskaper om och erfarenheter av detta.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och att låta gruppens önskemål influera undervisningen. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du vill bidra till att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap, samt vår kommunikativa språksyn. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.

För att trivas med uppdraget bör du uppskatta att hålla ett högt tempo i undervisningen. Du tycker om att den ena dagen inte är den andra lik och du har stor möjlighet att vara flexibel vad gäller hur många timmar du arbetar per vecka och att dessa förläggs på kvällstid (17.30-20.30).

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev så snart som möjligt då vi rekryterar löpande, men allra senast den 28e oktober 2018, via vår e-rekrytering. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Eventuella frågor om tjänsten ställs till helene.gustafsson@folkuniversitetet.se.

Har du frågor?

Kontakta
Helene Gustafsson
helene.gustafsson@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila