Sök Meny

Driven och resultatinriktad Arbetsvägledare, Malmö

Folkuniversitetet i Malmö söker en matchare till arbetsmarknadsuppdraget stöd och matchning. Ansök senast 23 april.

Folkuniversitetet präglas av idén om att ge människor förutsättningar för ett rikare liv genom kunskap och skapande. Nu söker vi dig som med engagemang, mod och nyfikenhet vill ta dig an utmaningen att matcha våra deltagare mot arbete eller studier. Folkuniversitetet drivs i stiftelseform och utan vinstintresse. Folkuniversitetet är partipolitiskt obundet och fristående från religiösa och fackliga intressen.

​I rollen som arbetsvägledare ansvarar du för att främst matcha våra deltagare mot arbete eller studier men även vid behov att hitta praktikplatser åt deltagare i våra uppdrag. Det innebär att du dels kommer att ha samtal med deltagare för att planera praktik, dels kommer att arbeta utåt mot arbetsmarknaden och arbetsgivare för att hitta praktikplatser. Matchning mot arbete eller studier står dock i fokus för ditt arbete.

​Brinner du för nätverkande och samarbete med näringslivet? Vi söker en relationsbyggare med driv. I rollen som arbetsvägledare på Folkuniversitetet möter du både deltagare och företag och din uppgift blir att bygga broar för att få dem att mötas. Du arbetar för att upprätthålla en nära dialog med såväl våra deltagare som med arbetsgivare och andra berörda parter. Du skapar förtroende och ett nätverk såväl inom kommunen som i privata företag och organisationer. Företagskontakter är en viktig del i matchningen för att få ut deltagare i arbete vilket innebär att vi söker dig som har eller vill skaffa ett brett kontaktnät samt har förmåga att skapa och vårda företags- och kundrelationer.

​Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Är van att nå sina mål och har dokumenterade goda resultat från tidigare arbeten. Som person har du en god kommunikativ förmåga och tar de initiativ som krävs för att uppnå resultat. Du ser möjligheter framför hinder och har stor förståelse för andra kulturer. Du en självständigt individ med en god samarbetsförmåga.

Kompetens

  • Förmåga att kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift.
  • Mycket goda kunskaper i att använda datorbaserade ordbehandlings- och presentationsprogram, e-post samt Internet.
  • Goda kunskaper i engelska motsvarande Engelska A på gymnasienivå.
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska, gärna i arabiska.

Det är meriterande om du har

  • Arbetat i stöd och matchning eller liknande uppdrag
  • Ett brett kontaktnät i Malmö med omnejd
  • Kandidatexamen i studie- och yrkesvägledning.

Placeringsort: Malmö
Omfattning: Inledningsvis 50 %, tillsvidare med sex månaders provanställning.
Tillträde: Omgående
Lön: Enligt överenskommelse
Frågor kring tjänsten ställs till verksamhetsledare Jonna Rex, jonna.rex@folkuniversitetet.se
Ansökan: Ansökningar hanteras löpande med sista ansökningsdag 2018-04-23 och skall lämnas via vårt rekryteringssystem HR Manager

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila