Sök Meny

Lärare i svenska för företagsuppdrag, Malmö/Lund

Språkavdelningen i Malmö och Lund söker lärare till våra företagsuppdrag i svenska på olika nivåer. Ansök så snart som möjligt, dock senast 17 december.

Du undervisar både enskilda individer och grupper om 2-16 personer. Våra deltagare är motiverade och kurserna håller ett högt tempo. Vi samarbetar med såväl stora som små företag i Malmö- och Lundregionen och du undervisar både ute på företagen och i Folkuniversitetets centralt belägna lokaler, beroende på kundens önskemål. Det är en fördel om du har tillgång till egen bil, men det är inget krav. Timanställning och lön efter avtal. Omfattningen på uppdraget kan variera från 2-25 timmar per vecka och varierar även över tid.

Din kompetens och bakgrund
Vi vill att du talar och skriver svenska på modersmålsnivå. Du bör ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och du har erfarenhet av att undervisa vuxna. Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala medier och digital pedagogik i din undervisning. Som lärare är du en viktig källa till kunskap om hur vardagsliv och samhälle fungerar i Sverige. Du behöver därför ha goda kunskaper om och erfarenheter av detta.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du vill bidra till att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap, samt vår kommunikativa språksyn. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.

För att trivas med uppdraget bör du uppskatta att hålla ett högt tempo i undervisningen. Du tycker om att den ena dagen inte är den andra lik och du har stor möjlighet att vara flexibel både med hur många timmar du arbetar per vecka och när dessa timmar förläggs.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev så snart som möjligt via vår e-rekrytering. För frågor och information välkommen att kontakta Marie Ovenberger: marie.ovenberger@folkuniversitetet.se.

Sök tjänsten

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.