Sök Meny

SFI-lärare, Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg bedriver utbildning inom svenska för invandrare (SFI) som en del i kommunal vuxenutbildning på uppdrag av Göteborgs Stad. Vi söker dig som är legitimerad och behörig lärare i SFI och Svenska som andraspråk. Sista ansökningsdag 30 maj.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Uppdragen

I våra lokaler på Lindholmen bedriver vi utbildning inom SFI och kommunal vuxenutbildning, både dag och kvällstid. Arbetet hos oss innefattar undervisning i SFI för elever inom spår 2 och 3, inklusive elever med en akademisk bakgrund. Du kommer att ingå i ett lärararbetslag i nära samarbete med elevstödsteam och skolledning.

Vi söker dels en legitimerad lärare för vikariat under sex månader. Vi söker även flera legitimerade lärare för heltidsuppdrag med tillsvidareanställning. I uppdragen ingår kvällsundervisning.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med lärarlegitimation och ämneskompetens på grundläggande eller gymnasial nivå. Behörighet i SFI/Svenska som andraspråk är ett krav (minst 30 högskolepoäng). Du behöver ha en god digital kompetens och ett stort intresse för informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Vi söker lärare till flera tjänster. Dels ett vikariat under sex månader och vi söker flera lärare för tillsvidareanställning på heltid. Tillträde i augusti eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-05-30 via vår e-rekrytering. Vi undanber oss att du lämnar referenser i din ansökan. Vi kommer eventuellt att efterfråga referenser i ett senare skede. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information och frågor
Katarina Einald (utbildningsledare) katarina.einald@folkuniversitetet.se
Osborn Bladini (utbildningsledare) osborn.bladini@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Tuija Paukkonen Piloto, Lärarförbundet, tuija.paukkonen_piloto@folkuniversitetet.se
Karl Thegerström, Lärarnas Riksförbund, karl.thegerstrom@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila