Sök Meny

Sfi-lärare till Svenska för entreprenörer, Malmö

Vill du vara en del av vårt engagerade lärarlag och utveckla vår sfi-verksamhet? Har du ett intresse för företagande och entreprenörskap? Vi söker nu en driven och engagerad sfi-lärare till vår kurs Svenska för entreprenörer! Ansök senast 4 november.

Eslövs Folkhögskola och Folkhögskolan Hvilan bedriver som huvudmän och i samarbete med Folkuniversitetet sfi-verksamhet i södra Skåne. Vår undervisning bygger på folkbildningens grunder och den vetenskapliga kunskapsbasen är lika viktig som kreativiteten och experimentlustan.

I Malmö erbjuder vi kursen Svenska för entreprenörer, som är en intensivutbildning i Sfi med inriktning på entreprenörskap. Med det svenska språket i fokus, ges eleverna möjlighet att utveckla sina företag eller undersöka möjligheterna att starta eget. Genom studiebesök och gästföreläsare lär sig eleverna mer om ämnen såsom lagar och regler, marknadsföring och företagsekonomi. De får även chans att knyta värdefulla kontakter och utöka sina nätverk.

Studieupplägget bygger i hög utsträckning på projektorienterat arbete och kräver förmåga till självständighet och initiativtagande hos eleverna. Detta upplägg förutsätter också en sfi-pedagog som med det entreprenöriella lärandet som metod stimulerar elevernas egna kreativitet, nyfikenhet och problemlösningsförmåga. Då kursen är öppen för studerande på både Sfi kurs C och kurs D (studieväg 3) krävs vidare förmåga till flexibilitet och individanpassning i undervisningen.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats och vi vill att våra medarbetare tar stort eget ansvar och möter våra elever med ödmjukhet och respekt. Du är driven, engagerad och lösningsfokuserad. Du delar med dig av ditt kunnande till såväl elever som kollegor, samt är aktiv i löpande förändrings- och utvecklingsarbete.

Kompetenskrav:

  • Du är behörig lärare i svenska som andraspråk eller på väg mot behörighet, alternativt har förvärvat liknande kompetenser genom erfarenhet av undervisning och är inriktad på att så småningom bli behörig.
  • Du har kunskap om, intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala hjälpmedel som ett självklart inslag i undervisningen.

Meriterande:

  • Erfarenhet och/eller intresse för entreprenörskap och företagande.
  • Arbetserfarenhet från interkulturella miljöer.
  • Ideellt engagemang och intresse för folkbildnings- och samhällsfrågor.

Vi sätter stort värde på din vilja till delaktighet i det pedagogiska utvecklingsarbetet, ditt intresse för vuxenutbildning och din pedagogiska kompetens. Personlig lämplighet är av stor betydelse för oss. I arbetet får du stöd i ditt arbetslag där du också delar med dig av din egen kunskap och erfarenhet.

Ansökan: Ansökningar tas endast emot via vårt rekryteringssystem. Sista dag för ansökan är 2018-11-04.

Arbetstider och omfattning: Tillträde sker efter överenskommelse. Omfattning 100%. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Lön: Enligt avtal.

Kontaktpersoner:

Rebecca Göthe, Projektledare Folkuniversitetet rebecca.gothe@folkuniversitetet.se, 040-6918342

Mikela Riley, Verksamhetsledare Malmö Sfi-skola mikela.riley@folkuniversitetet.se, 040-691 83 83

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila