Sök Meny

Skolkurator, Stockholm

Kungstensgymnasiet söker från och med den 13 augusti en skolkurator på 40%. Sista dag för ansökan är den 27 maj 2018.

Folkuniversitetet är huvudman för en gymnasieskola i Stockholms innerstad - Kungstensgymnasiet. Vi erbjuder Sam-sam, Sam-beteende, Ek-ek samt Estetiska programmet, med profilering mot fotografi. Gymnasieskolan har ca 400 elever. I byggnaden finns också en mängd andra utbildningar och kurser. Vi har en internationell profil och vi söker ämnesövergripande kopplingar som manifesteras i återkommande arbete i projektform. Vår elevsyn bygger på en tilltro till människans inneboende möjligheter och vi betonar grupprocessen som en gynnsam förutsättning för individens lärande. Vår höga ambitionsnivå gör arbetet utvecklande och stimulerande. Arbetslaget gör den enskilde läraren ännu lite bättre.

Vi söker från och med den 13 augusti en skolkurator på 40%.

Som kurator hos oss är du ett stöd i det pedagogiska arbetet med elevhälsan och jobbar i ett samverkande team med skolsköterska, specialpedagog, SYV och rektor. Detta innebär t ex samtal med elever och föräldrar, rådgivning, stöd vid kriser, konflikthantering m.m. Du ansvarar även för att sociala utredningar inom skolan görs vid behov. Vi vill även att du bidrar med din psykosocialkompetens i resurs- och utvecklingsfrågor, organisationsutveckling och förändringsarbete. Vi förutsätter att du på ett smidigt sätt samarbetar med samhällets övriga hjälpresurser som t ex Individ och familjeomsorg (IoF), Barn- och ungdomspsykiatri (BUP), polismyndighet.
Vi vill också att du arbetar aktivt förebyggande enligt skolans likabehandlingsplan samt att medverka i planering och genomförande av förebyggande hälsofrämjande projekt på skolan. Dessutom värdesätter du möjligheten att arbeta i en stor och mångfacetterad utbildningsorganisation.

Du kan läsa mer om vårt gymnasium på vår hemsida www.kungstensgymnasiet.se

Fackliga representanter:
Claes Forsslöf Lärarförbundet claesforsslof@hotmail.com
Niklas Keyser, Lärarnas Riksförbund tel. 08-613 25 32

OBS! Vi undanber oss alla försök att sälja in ytterligare annonsering eller liknande.

Sista dag för ansökan är den 27 maj 2018. Vi kommer att intervjua löpande.

Kontakt
Karin Lennermark
Rektor
karin.lennermark@folkuniversitetet.se
070 169 77 11

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila